Predstavljanje knjige “Na putu u nepoznato” odrzat ce se u okviru Modula memorije u Domu oruzanih snaga BiH, 4. 4. 2010. u 19 sati

Draga familijo, rodbino, prijatelji, poznanici… Hvala Vam svima koji ste pomogli da ovaj projekat dovedemo do samoga cilja…
Pospankovica

1 komentar

 1. “Dubioza kolektiv” zove na revoluciju. Poziv je glasan i jasan, udara ravno u glavu. Jedan od najboljih bh. bendova se na novom albumu “5 do 12” obračunao sa svim pojavama naše crne svakodnevnice.

  Buđenje svijesti

  Članovi ovog benda nadaju se da će se najbolji odjek njihovog novog ostvarenja vidjeti na predstojećim izborima u oktobru. “Vlada uvijek isto svira, narod uvijek isto bira”, “Al’ nećete na vlasti vječno biti svi drugi su gladni, vi ste siti”… samo su neki od stihova na albumu koji govore o ovoj temi.

  “Dubioza” je ljuta i cijeli album je u tom tonu. Žestok i glasan, od prve do devete pjesme, koje traju ukupno 30 minuta. Očito je kako su cijeli album i promotivna kampanja usmjereni na to kako bi se probudila svijest mladih ljudi u našoj državi kako bi je pokušali promijeniti nabolje.

  Učmalost i letargija na sve što se dešava u korumpiranom bh. društvu novi album “Dubioze” opjevao je do u detalje. Prema njihovom mišljenju, krajnje je vrijeme da se krene naprijed.

  “Vazduh treperi, kao da nebo gori” čuveni je citat iz legendarnog filma “Valter brani Sarajevo”. Iskorišten je u pjesmi “Walter”, čiji refren kaže “Vratit će se Valter…” da, kao nekada u prošlosti, ispraši loše momke koji nas vode u propast.

  U prepoznatljivom “Dubiozinom” stilu muzika na CD-u je čvrsta i agresivna, praćena tekstovima koji su svima nama veoma bliski. “Dubioza” će nas kroz album provesti regeom, dubom, “The Clash” rifovima, ska tonovima, metalnim gitarama i zaraznim ritmovima. Da se upotpuni sjajna zvučna slika, tu je i vokal Saše Lošića, fenomenalna harmonika mladog Konjičanina Fadila Buturovića te trube makedonskih “Superhiksa”.

  Album preuzmite ovdje:

  http://dubioza.org/5_do_12/album/7ef4dd418e4b017419979c852d39cca712fc4876

  Uživajte!

Komentariši